Behandlingsområder

Beskyt din sarte hud

Uanset om du er voksen eller barn, kan din hud blive beskadiget og reagere ved fx rødme, hævelse eller kløe. Hvordan kan du bedst undgå det og hvad skal du gøre for at få din pæne hud tilbage igen?

Irriteret hud kan vise sig overalt på kroppen, i ansigtet og i hovedbunden. Nogen døjer med kronisk sart hud hos andre kommer og går det. Irriteret hud kan være et udslag af kemiske stoffer, allergener, kulde, varme og friktion. Udover det fysiske ubehag såsom kløe, rødme og hævelser, så kan det også påvirke ens psykiske tilstand, når kroppen reagerer.   

Hvordan passer du bedst muligt på din hud?

Du kan heldigvis gøre meget selv for at genskabe balance i din hud og måske undgå eller dæmpe irritationen i din hud. Det meste handler om at forebygge symptomerne:

-    Brug milde vaskeprodukter
-    Undgå stress
-    Sørg for at drikke rigeligt med vand, så du tilfører kroppen fugt
-    Undgå at udsætte huden for store temperaturforskelle


Hvis du ikke kan få bugt med din irriteret hud, så tal med en læge om hvilken medicin, der kan hjælpe dig. Der findes midler mod irriteret hud i håndkøb og på recept. Håndkøbsmidlerne kan du få på apoteket. Hvis du har brugt håndkøbsmedicin i lang tid uden at få bugt med din sarte ud– og du er voldsomt generet af det  hver dag – er det en god idé at spørge din læge, om I skal prøve en anden løsning.

Hvorfor får du irriteret hud?
Hvis hudens beskyttende barriere er ødelagt, er der mulighed for at bakterier og udefrakommende stoffer, kan trænge ind i kroppen.