Behandlingsområder

Medicinsk sæbe – hvis du vil undgå bakterier

Alle mennesker kan blive ramt af bakterier, da bakterier nemt spredes blandt mennesker og kan overleve på overflader i over to timer.

Bakterier findes overalt, både uden på og inden i vores kroppe. Næste alle bakterier er harmløse, og nogle er ligefrem gavnlige og nødvendige for os, for eksempel mælkesyrebakterierne, der har betydning for fordøjelsen i vores tarme. Også de bakterier, der bor på vores hud og slimhinder er gavnlige, idet de blokerer for at skadelige bakterier kan få fodfæste. Men de små encellede mikroorganismer er i stand til at formere sig ved at dele sig og kan være sygdomsfremkaldende.

Hvordan forebygger du spredning af bakterier?
Du kan selvfølgelig forebygge eller minimere bakteriespredning, hvis du sørger for god hygiejne. Du skal derfor tænke over følgende i hverdagen:

- Hyppig og grundig håndvask er et af de bedste midler til at undgå bakteriespredning
- Er du forkølet, skal du undgå at gnide dig i øjnene eller næsen bagefter
- Vask hænder efter toiletbesøg og før måltider

Hvis du har brug for at rense dine hænder og dræbe bakterier med en desinficerende sæbe, kan du købe håndkøbslægemidler på apoteket eller Matas. Er du allerede blevet smittet, bør du gå til din læge for at få den rette behandling.

Hvorfor får du bakterier?
Bakterierne kan opdeles i midlertidig bakterieflora og blivende bakterieflora. Den blivende bakterieflora er med til at vedligeholde og beskytte din krop. Den midlertidige bakterieflora bliver fjernet ved fx grundig håndvask. Bakterier som fx en influenzavirus kan overleve op til fire timer uden på kroppen og smitter, når man giver bakterierne videre. Den allerbedste måde at undgå smitte på er god hygiejne.

Er du klar til kampen mod bakterier?