Behandlingsområder

Få flotte negle igen

Neglesvamp er en svampeinfektion, som angriber en eller flere negle. Neglesvamp er meget almindeligt, men er særligt udbredt hos idrætsfolk eller folk der bruger tæt fodtøj eller ældre, som har svækket immunforsvar.

Neglesvamp ses hyppigst på tånegle eller sjældnere på fingernegle. Den udvikler sig langsomt og kan give misfarvede og fortykkede negle samt give svie og kløe. Neglesvamp smitter ikke, og det største ubehag er, de kosmetiske gener som medfølger.

Hvordan behandler du neglesvamp?
-    Sørg for at give fødderne luft og undgå strømper af kunststof
-    Brug evt. talkum for at holde fødderne tørre
-    Tør huden mellem tæerne omhyggeligt efter bad
-    Brug badesandaler i offentlige baderum - det mindsker risikoen for fodsvamp.

Der findes flere produkter, som kan fjerne svamp. Håndkøbsmidlerne kan du få på apoteket og hos Matas. Har du mistanke om neglesvamp, er det en god idé at gå til lægen først, som kan konstatere, om det er et svampeangreb.

Hvorfor får du neglesvamp?
Neglesvamp er den mest almindelige neglesygdom, som udgør ca. 50 % af alle neglesygdomme. Alle kan blive ramt af neglesvamp, og det er især fugt og varme, som giver gode betingelser for neglesvampen til at udvikle sig. Neglesvamp forsvinder ikke af sig selv, og det er vigtigt at behandle neglene, så det ikke spreder sig. Neglesvamp er mere udbredt hos mænd end hos kvinder og flere ældre end unge bliver ramt af neglesvamp.