Behandlingsområder

Bliv fri for vorter på hænder og fødder

Vorter er en lille udvækst på huden og rammer særligt børn i skolealderen. Vorter trives bedst i varme og fugtige miljøer, og derfor er svømmehaller og omklædningsrum primære smittekilder. Du kan også få vorter i dit eget hjem, fordi familien kan smitte hinanden.

Vorter er i sig selv uskadelige og langt de fleste forsvinder også af sig selv inden for 1-2 år. Men i mellemtiden er der stor risiko for at smitte andre eller sig selv. Mange føler sig kosmetisk generet af vorterne og begrænset i sine udfoldelser pga. risikoen for at smitte andre.

Hvordan kan du undgå vorter?
Selvom vorter er meget smitsomme, så kan du alligevel gøre en hel del for at beskytte dig selv eller dit barn mod at få dem eller mindske risikoen for at smitte andre, hvis du har fået dem.
-    Sørg altid for at tildække vorten i nærheden af andre
-    Brug fx badesko eller gymnastiksko
-    Lad være med at pille ved vorterne, det øger risikoen for smitte andre steder.
Der findes produkter til behandling af vorter, som kan købes i håndkøb. Håndkøbslægemidlerne kan du få på apoteket og hos Matas. Hvis du ønsker at få frosset eller fjernet  vorten med laserbehandling, så skal du tale med din læge eller hudlæge.

Hvorfor får du vorter?
Vorter skyldes virussen, human paillomvirus (HPV), der angriber huden. Det er den hyppigste virusinfektion i huden. Udvæksterne på hænder og fødder bliver omkring 4-5 mm og kan sætte sig på fodsålerne og hænderne.  Selvom vorter er meget smitsomme, så er det ikke alle, der er lige modtagelige, og nogen kan være nærmest immune overfor dem.