Behandlingsområder

Sig farvel til din eksem

Eksem er en af de mest almindelige hudsygdomme og en fællesbetegnelse for ikke-smitsomme hudsygdomme, hvor der er inflammation i over- og underhuden. Både unge og ældre kan blive ramt af eksem.

Symptomerne for de forskellige hudsygdomme vil typisk være, at huden klør, bliver rød og hævet. Det er ubehageligt, og det kan være svært at lade være med at klø. Det får eksemen til at blusse endnu mere op. Samtidig er huden disponibel over for skadelige bakterier, så der kan gå infektion i huden.

Hvordan kommer man af med eksem?
Afhængig af hvilken type eksem, som du lider af, kan du heldigvis selv gøre meget for at holde de værste symptomer nede. Eksem kan nemlig stå på i flere år, men med skiftende grad af symptomer.  

-    Du kan med fordel vaske din hud dagligt med en mild og uparfu¬meret sæbe. Det er vigtigt, at du ikke bruger for meget sæbe, og at du skyller den godt af bagefter. Desuden bør vandet ikke være for varmt. Undgå lange bade og bad ikke mere end én gang om dagen
-    Undgå stoffer, som kan udløse din allergi såsom nikkel, parfume og rengøringsmidler

Hvis du ikke kan få bugt med din eksem eller det blusser meget op, så tal med en læge om hvilken medicin, der kan hjælpe dig. Der findes midler mod eksem i håndkøb og på recept. Håndkøbsmidlerne kan du få på apoteket og hos Matas.

Hvorfor lider du af eksem?
Eksem kan både skyldes interne og eksterne faktorer. I løbet af et år rammes mere end 10% af alle danskere af eksem alene på hænderne, og ca.  15% af alle børn og unge har atopisk eksem i lettere eller sværere grad. Eksem er oftest arvelig betinget eller miljø (varme, kulde og stress).  Du kan også udvikle kontakteksem overfor bestemte produkter såsom parfume og nikkel.