Behandlingsområder

Få din bløde hud tilbage

Huden beskytter dig mod kulde, varme og anden miljøpåvirkning, så det er vigtigt, at den er sund og rask. I perioder kan din hud have brug for at få tilført ekstra fugt, hvis den er tør, klør eller skaller. Tør hud kan ramme lige fra helt små børn til ældre mennesker, men det er typisk mest udbredt blandt ældre.

Din hud har brug for et naturligt fedtlag, der gør den smidig og modstandsdygtig. Tør hud er et af de første tegn på, at hudens barriere er skadet.  Tør hud er mindre modstandsdygtig over for bakterier og allergifremkaldende stoffer. Hvis du lider af tør hud, kan den give kløe, sprækker og røde pletter.  Der er samtidig større risiko for at få infektioner eller allergiske hudreaktioner.

Hvordan kommer man af med tør hud?
Man behøver heldigvis ikke at leve med tør hud resten af sit liv. Tør hud er som regel fremprovokeret af temperaturskifte, som oftest er sæsonbetonet.  

-    Skru ned for brugen af vand og sæbe, rengøringsmidler osv.
-    Pas på med opløsningsmidler og andre kemikalier
-    Pas på med at udsætte huden for stærk sol for ofte og følg de gængse råd om solbadning
-    Sørg for at drikke rigeligt med vand, så du undgår at dehydrere

Hvis du er genetisk disponeret for tør hud eller lider af ekstrem tør hud, så tal med en læge om hvilke præparater, der kan hjælpe dig. Der findes midler mod tør hud i håndkøb og på recept. Håndkøbsmidlerne kan du få på apoteket og hos Matas.

Hvorfor får du tør hud?


Med alderen ændrer din hud sig og evnen til at producere talgkirtler i huden falder og dermed også at holde på fugt. Andre forhold som vejr og miljø kan også spille ind. Er der tendens til tør hud i familien, er der stor sandsynlighed for, at man også selv lider af det eller kommer til det.