Behandlingsområder

Sommertid er myggetid

Selvom myggestik er helt ufarlige, så kan de være ganske generende, fordi de kløer, svier og stikker. Samtidig kan det være nærmest umuligt ikke at komme til at kradse i myggestikket. De små blodsugende myg er mest aktive fra maj til august, og det er særligt om aftenen og de tidlige morgentimer, at de er på udkig efter blod.

Myggene bliver tiltrukket af menneskers kropslugt, CO2 og varme. Myggen tiltrækkes primært af duften, og derfor er nogen mere disponeret for myggestik end andre. Myggene har små "antenner", som de bruger til at lugte sig frem til deres bytte med.

Hvordan forhindrer du myggestik?
Det kan være svært at undgå at få myggestik med mindre du helt undgår områderne, hvor de flyver rundt. Du kan dog alligevel begrænse risikoen for at få myggestik ved at tænke over følgende ting:

-    Brug myggenet: Brug evt. et helt almindeligt myggenet uden imprægnering, hvis du sover steder, hvor der er mange myg.
-    Tag lange busker og langærmet trøje på, så myggen ikke kan stikke
-    Hold vinduer lukket

Hvorfor får du myggestik?
Der findes cirka 30 forskellige typer stikmyg i Danmark. Skovmyggene udgør langt den største plage. Det er kun hunmyg, der stikker – de har brug for blodet for at kunne lægge æg. Det er en  betingelse, at der er vand og fugtighed, for at myggene kan overleve. Når myggen stikker, sprøjter den et stof ind i huden, som forhindrer blodet i at størkne og de på den måde kan suge blodet uforstyrret. Det er dette stof, der giver hævelsen og kløen.

Ønsker du at dulme dine myggestik? Så se her, hvilke produkter, der kan hjælpe dig mod kløende myggestik.